e-Learning : Pandungan Pengurusan Kewangan Peribadi

Di INFAQ Consultancy, kami para ejen telah dilatih untuk memahami dan menggunakan Modul Kewangan INFAQ yang telah dibangunkan oleh pengasasnya, Tuan Afyan Mat Rawi.

Beliau ialah seorang perunding kewangan yang tidak asing di Malaysia. Beliau merupakan perunding bertauliah Islamic Financial Planner (IFP) oleh Institut Perbankan dan Kewangan Islam Malaysia (IBFIM) di bawah Bank Negara Malaysia.

Mempunyai pengalaman dalam bidang kewangan sejak tahun 2003, sebaik sahaja beliau tamat dalam pengajian Kuliyah Undang – Undang Ahmad Ibrahim, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)

KLIK DI SINI UNTUK TERUS MEMBELI

E-Learning Seminar Merancang Wang atau #eSeminarBMW adalah rangkuman modul mengurus kewangan yang dimulai dengan pembentukan mindset kewangan yang betul dan kemudian diikuti dengan profil kewangan dari mula mendapat gaji, mengumpul harta, menguruskan hutang, membuat simpanan, melanggan takaful, merancang persaraan, membayar zakat sehinggalah kepada pengurusan wasiat dan pusaka.

Ia dibangunkan sejak lebih 10 tahun dan dipersembahkan kepada ribuan peserta melalui siri-siri ceramah, program, bengkel dan Seminar Bijak Merancang Wang #SeminarBMW di seluruh negara, ia turut digunakan oleh para konsultan kewangan di INFAQ Consultancy untuk membantu pelanggan.

Ini pertama kali dipersembahkan dalam bentuk rakaman video, dan disertakan bersama ebook dalam pakej #eSeminarBMW.

Siapakah yang sesuai membeli Produk Digital ini?

 • Nak baiki masalah kewangan, duit selalu tak cukup. Gaji memang selalu tak cukup. Selalunya apabila dapat gaji, ia akan habis untuk bayar hutang. Tengah bulan dan hujung bulan selalu pokai dan terpaksa berhutang.
 • Mudah sangat terpengaruh dengan promosi jualan murah. Suka berbelanja sampai tak ingat dunia setiap kali dapat gaji. Tapi kemudian tengah bulan akan menyesal dan hujung bulan terasa masa begitu perlahan untuk sampai ke bulan baru.
 • Rasa terbeban dengan hutang piutang keliling pinggang. Rasa macam best dapat beli kereta mahal, buat personal loan dan sebagainya tapi rasa tertekan untuk bayar ansuran bulan-bulan.
 • Keliru dengan produk-produk kewangan yang ada di pasaran seperti takaful, unit trust.
 • Nak melabur tapi tak tahu nak buat macamana. Serik dengan pengalaman kerugian beribu-ribu RM sebab pernah kena scam dengan skim cepat kaya.
 • Tak berdisiplin dalam menyimpan. Kalau buat simpanan pun selalunya tak mampu nak konsisten. Lepas beberapa bulan, akan keluarkan. Konon-konon simpan, tapi keluarkan balik. Kalau berlaku kecemasan, tak mampu nak sediakan sediakan RM1,000.
 • Tak tahu nak kira berapa banyak coverage yang diperlukan dan berapa banyak caruman yang sepatutnya. Keliru degan penerangan ejen tentang takaful, medical card yang ada macam-macam versi penerangan.

Apakah yang anda akan perolehi di dalam Pakej eSeminar Bijak Merancang Wang ini?

 • 17 Video e-Learning Seminar BMW
 • eBook (Buku Digital) Bijak Merancang Wang
 • eBook (Buku Digital) ‘PKP! Poket Kian Pokai? Tidak, Poket Kena Penuh!’
 • eBook (Buku Digital) Buku Manual Wang Siri Kedua

Berminat?

Harga keseluruhan pakej ini hanyalah RM97.00 sahaja.

Teruskan pembelian anda di sini.